Khamis, 18 Jun 2009

SEPANJANG CUTI....AKTIVITI 6 JUN


SELAMAT PENGANTIN BARU....




giliran ak ngan k.dayah plak..hehehe..




k.long sale nga k.je..mato tgk ko ore sblh..heheehe..jgn long..skandal kang..



penatnyer tak terkira,selepas bekejar dari MML,terus berangkat ke Rantau Panjang..untuk memenuhi jemputan k.je untuk majlis walimahnya...alahai....aktiviti kat MML tu,ak berenti kat pukul 12 jer..selebihnya ak blah ngan leli...sebab takut jem plak kat tengah jalan nak menghala ke RP tuh..biasalah aku..kalau drive ni..jenis baik hati skit..pantang orang nak melintas ataupun nak potong kereta ak....on jer dengan tulus ikhlas memberi jalan mepada mereka yang gados itu...ak sentiasa ingatkan dalam hati ak..biar lambat asal selamat..hehehe..tapi kadang2 nga mari angin abis keta ore ak sero lambat ak lintas...tapi time2 jelah..kalu abah or umi ak naik keta ngan ak meme kena "motivasi"free sokmo...biasanya ak dengan Slumbernyer menjawab"don worrYLAH,dok rileks2..biasalah tuh"CEH..nak cover lah konon tuh,meme taraf merempit jgklah..ahaks...

Sesampai jew,moh k.je tuh..ajat nok make nasik dulu..tapi,ak selesa gi temu mato ngan tuan rumah terlebih dahulu..sekurang2nya gi temu mata nga si pengantin..nasib baik tak kalut ngan ore blarok..ak sampai lebih kure kul 2 lebih jgklah..lepas tuh turun makan nasik...yang pntg ak kna tunggu ore blarok buke apo..nok knal ngan pengantin lelaki sebenarnya..hehehe..bila lagi,pahni pyh doh nok jupo ngan k.je n husband..bkn tuh sajo nak jgk ak bergambor ngan diorang..

Lepas makey..ak pi solat dulu kat surau..meme ak cadang doh nok balik lepas amik gambar ngan pengantin,tu bwk siap2 kain smaye tu..selesai je ak solat..ak bunyi ore dok kalut2 luar masjid..rupe2nye pengantin dah sampai dah..diorang 'transit'kat masjid upenyer kejap..ak ape lagi amik peluang cepat2 turun dari masjid nak pi moh k.je smula..

sebenarnya malu ak nok lalu nok gi moh k.je tuh smula..sbb dj radio yang ditempah khas oleh k.je siap2 sound ucap timo kasih lagi,,sbb mari make,mungkin dio napok ak menghala ke tempat keta kot..padahal ak nok smaye..biarlah..

Ak dah agak dah p.cik dj tuh napak plek tgk aku..ak apalagi wat muka slumber badak jer..menonong pi naik umah k.je..hehehe..nasib baik k.dayah n leli ada skali tak lah aku sorang yang tanggung malu..huhuhu...

lewat jgklah.si pengantin lelaki tuh nak naik kat atas rumah..jenuh nak menunggu...abis posisi senyum dan posing ak bergambar,..yang jadi mangsa amik gambar ak k.long jgk...hehehe..bila lagi nak mitak tlgkan long?!..jgn marah aa...

tunggu punyer tunggu...akhirnya naiklah mempelai dua joli tu..kak long dah gelisah nak balik dah..tapi di tahan oleh k.je..hehehe..sempat lagi dia tunjuk isyarat suruh tunggu..lepas tuh..siap2 bleh sound lagi.."saim2 plop"..maknanya..nok amik gambar ngan saim2lah..ak malu benarnyow nok gi..iyolah sebab ramai dok tgk..eish..sifat malu ni masih ada rupanya..ALhamdulillah...
selesai bergambar..ak pon baliklah..sebab lepas ni nak pi knl2 umah k.dayah plop..alang2 lalu pasir mas..blam2lah..sambil2 nak pi antar dia jgk..balik tuh..lepas solat ISYA'..terus ak pese..bangun2 smaye subuh..pnat seharian berjalan...




TAUTAN MAHABBAH....

antara aksi2 yang telah dirakam..sebelum xtvt dijalankan,aku?!ahaks..jong amik gambar..




kasih bertaut kembali....hari terbuka AMAL kat MML...lamo x jupo sep ni..
MM(P)PP,tetap dihati..




gambar blurrr...walimah sahabat leli..n sahabat mayaku..Tahniah k.yana n husband..














Tiada ulasan:

Catat Ulasan