Selasa, 11 Ogos 2009

CeRiTa HaMpIr 8 MiNgGu

Entri kali ni,bertajuk"hampir 8 Minggu"...ape ek?!..sebenarnya dah hampir 8 minggu kat sekolah ni..erm..macam2 dugaan dan cabaran dihadapi...dalam nak dekat lapan minggu ni jgklah kesibukan menjengah diri ini...dalam minggu ke 7 dan 8 ni..barulah dapat bernyawa dengan baik...biasalah,dah lepas OBSERVE kan..legalah cket(",)..kalau tak tiap2 diri ni asyik runsing jer...
Minggu ni bebudak exam..tak lah sibuk sangat...dalam sehari tu juz kna jaga 2 kelas jer..erm,biasalah time2 free tu,bilik access lah tempat persinggahan diri ini..buka fb,bukak blog,bukak fs n yang pntg download nasyid..sambil2 tunggu masa nak balik...

Minggu pertama,macam biasa..tak sibuk sangat pun..dalam hujung minggu tu sempat lagiku bersama sahabat-sahabat x-maahad dulu menjengah sahabat lama yang selamat melahirkan baby yang cute mute..namanya Nik Nur Najihah Bt Nik Muhammad....Sekalung tahniah ku ucapkan padanya(Salwani Bt Hussin) kerana selamat melahirkan seorang puteri,bakal mujahidah pembela muslimah pada generasi akan datang...Tak kulupa juga sahabatku Fadhilah yang berada nun jauh dibumi anbiya' yang juga selamat melahirkan seorang puteri..nama aper ek...lupalak..hehehe..Tahniah juga buat dirimu sahabatku yang telah pun bergelar seorang UMMI...semoga korang dapat jadi isteri,ibu,guru dan pembimbing yang baik untuk anak-anak korang nanti...Doakan na jugak yer...


Kehadiran kami yang “gegey”ni ...nasib baiklah si baby tu lena...

Gambar:dari kiri-dibah,nina(bakal ibu),ida,wani(umi baby)

Dari belakang:laili n last its me...

Kehadiran yang memang gegey serta riuh ini menceriakan keadaan(perasan)...lama tak jumpakan..biasalah gegey ckit2 tuh...ni pulak gambar baby lah..nun jauh di mesir sana..anak MESIR katakan...ingat dah nama nya..AUNI SAFIYYAH BT ABDUL SALAM...

Ni gambar2 yang telah dihantarkan masa ym ngan lah di mesir..

Doaku semoga puan wani dan puan lah bahagia hingga ke anak cucu ....

Rentetan peristiwa kehidupanku diteruskan dengan reunion yang telah berlangsung lebih kurang dalam sebulan tu ada lapan 2,3 kali reunion,huhuhu..memang best...dah 11 tahun tak jumpa macam2 ragam dan gaya dapatku saksikan...erm bermula di kedai tea O Beng 50 sen,kemudian di KFC KK,Sambung plak di klasik Cafe KK jgak...asyik2 muka yang sama setiap kali reunion...kalu berbeza pun adalah 2,3 orang..erm..iyelah nak jumpa sekali gus..tak leh..masing2x ada kerja dan komitmen lain..last2 jadilah reunion yang berperingkat-peringkat...


tak masuk lagi cerita sebenarnya....dah penat rasanya...sambung lain kali plak ek....

cerita hampir 8 minggu takkan berakhir di sini..Insya Allah akan disambung lagi....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan