Isnin, 2 November 2009

ExAm FeVeR...





Di musim akhir tahun ni...semua pelajar akan terkena satu penyakit walaupun, sebelum ni segar bugar je...mungkin kerana stress,so,mudahlah dijangkiti penyakit....

"kalau dah dekat exam,demam pon datang la ye?"satu dialog yang direka khas oleh seorang ibu pada anaknya yang mula batuk2...

imunisasi badan pun dah bertukar keadaannya...batuk2..selsema dan yang pasti kepala pon berat semacam kerana berjaga malam...

hurm...dan saya jugak tak terkecuali untuk terkena penyakit yang famous ini...terasa mata makin berat,kepala pula berdenyut2 dan mula bersin2...ah!!begitu tidak selesa dengan keadaan ini...asyik berfikir pasal exam,study tak lagi....laporan satu pon tak siap lagi...KENAPA NAK MERUNGUT?!TIDAKKAH INI TANGGUNGJAWAB SEBAGAI SEORANG PELAJAR?...

exam yang bermula pada 12,17 dan 19 November 2009..bagi semester 6 ni...
antara subjeknya ialah:

1)12 november 2009-profesionalisme guru pendidikan islam(PGPI)

2)17 november 2009-Pengajian Aqidah

3)19 november 2009-Hafazan AL-Quran..


walaupun paper exam semester ini ckit tapi akan memberi impak yang besar pada pointer sem...asyik pkir pasal pointer je,knapa plak tak terpikir tentang beberapa perkara berikut:

Bagaimana ilmu yang dipelajari semester ni?
Dapatkah dipraktikkan pada diri dan anak2 didik?
Bagaimana dengan surah2 yang dihafal,sudahkah diulang2?..



Tiada ulasan:

Catat Ulasan