Rabu, 26 Mei 2010

bIlE cUtI mEnJeLmA....

Stat borink doh~!...tu lah kata2 yg biasa keluar dr mulut saya bila cuti menjelma......tak tahu nak wat ape?...x tahu2 dan tak tahu...uhhuk....sambil2 tak tahu tu pun sempat lagi sy plan ke p.p..ape tu?restoran ke?...tak..p.p name singkatannye ialah pasir pekan...entah kenapa tiba2 teringat kat pp..ape lagi terus saya tefon kawan saya yang dok kat sane..nak matching mase lah..sekurang2nye saya di sana ada jugak penemannya..sape lagi kalu bukan kak long saya a.k.a laili...huhuhu...dan yang penting saya nak "ganggu" dirinya sebelum dirinya berpasangan bulan 11 ni...tak kire...>>>nasibla kau long...huhuhu..tu la sape suh tinggalkan saya sorang2...uhhuk3..sedih tau...

kembali kepada story ye....along ade kerje..kul 5 baru abis...aduh...tiba2 teringat plak nik shu..terus col dier..kata nak pi pp...nak suh dia temankan saya,n sempat lagi dia gelak kat saya disebabkan saya kata saya rindukan pp dan bleh plak kata :ado gapo speacial sangat pasir peke ni?..ha'ah..ape yang specialnye..saya pun tak tahu...huhuhu...terusnya saya col matun...ajak keluar minum n borak2...lame sungguh tak bersua muka ngan diorang ni...ye lah masing2 blajarkan..time2 cuti2 macam nilah baru bleh jumpe...kalau tak sms,tak pun ym,tak pun fb...jarang benar nak bertemu muka...

akhirnya plan saya terlaksana. walaupun tanpa along...sy bertolak dari kk dalam pukul 2.45 ptg..br je keluar pintu pagar rumah...nik col,tya saya kat mane..janji nak sampai kedai akak dia kul 3...hehehe..sy pun ape lagi bg lah ayt standard sy "otw dah nik"...otw>>>on the way....huhuhu...pas tu dia tya...tahu doh otw dok manow doh?...hahaha....saya pon gelak2...tahu doh...jawabnya...maksudnya dia dah tahu saya br je keluar rumah dan mengambil ms yang lama gak la nak sampai pp......bajet2 sy dalam setengah jam............tp...hakikatnya.....

sungguh sy tak faham knp la jambatan nak ke pp tu asyik jem je...adoiiiyaiii..terpaksa saya menggunakan kemahiran selitan sy ni....p/s:sebenarnyo nakut jgk...huhuhu.......pape jelah,asalkan lepas...huh~~jenuh menunggu kereta lepas satu2 kat jambatan tu,...tapi kalu dah hati berkobar2 nak kesana.....tak der siapa yang bleh halang.....yg penting saya sampai destinasi saya......kalimah "bismillah"...x lekang dari bibir sy...ialah walaupun sy ni agak2 "keganasan" jgk mengdrift..tapi....pendinding diri tu perlu ada...takut tu terselit jgk di hati....

sesampainye di sana>>sebelum tu,kna pekakkan telinga dengar mok nik "ngepek" dulu...huhuhu...janji punye janji terlewat sudah.....sori nik....hehehe...janji ngan cik tun plak asl dalm 3.30 mau jumpa...tp kn lewat ckit...dalam pukul 4...so,ape lagi nik temankan dia pegi pejabat pos n cc jap di wakaf bharu...hurm..lepas je selesai hal2 nik tu...sy pun terus ke kutan...amik matun...dan...tengah2 pikio nak cari destinasi strategik nak makan n minum2...pusing punye pusing last mee pok sey jugk tempat pilihan kami....dah lama tak makan c 2...zaman dok umah sewa dulu ade lah jugak makan bungkus...ye lah umah sewa sy dulukan dekat je...tapi,tu pun jarang2 benor sy makan...tiba2 terasa rindu plak...kami makan2 sambil2 bual,tya hal study..hal ms dpan(memang dah topik wajib)...hehehe............


MEE POK SEY.........


lepas makan2 dan borak2 saya pun pi hantar nik ke kedai kakak dia....dan saya ape lagi memang tak lepas peluang jalan2...ape yang penting saya nak laksanakan misi saya....misi?~...ade misi upenye ke pp tu...huhuhu...sy pegi melawat umah sewa sy yg first dulu...ms sy kecik2...sempat jugaklah wat muka slumber badak ke sana...huhuhu...dan yang jadi mangsa untuk temankan saya matun n nik....kesian kat korang kna ikut misi sy yang tah ape2 nih.....dari jauh dapat saya lihat umah tu...1001 kenangan terbayang dimata nih....sempat jugak snap gambar...tapi dr jauhlah...nati kalau dekat2 kan..dikatakan sy nak mengintip plak....lepas tu,dah lama saya teringan nak naik jambatan kat depan skolah saya tuh......hehehe....pe lagi...kesempatan yang ada ni naik jelah...bukan ade ape yg istimewa pun sana....stakat jambatan je...zaman duk skolah dulu mane ade.....sempat jgk saya bergambar atas tu>>>sungguh nor adrina tak der kerje....







umah sape nih?....snap jauh2 je...........



MADRASATI MAHBUBATI.............

dalam kul 5.30...opps...dah terlewat janji ngan along,ah sudah....dan.......alamak along dah miscol...br je nak col..dia pun col matun...sy pun cakap ngan dia.....wah!!kna marah lagi....tulah asyik sangat wat aktiviti snap2...ha...kan dah kene...nasiblah.......pas tu,pegi amik dia kat kutan...kemudian hantar murid2 dia ada latihan sukan di sekolah bustanus saadah...n pegi umah dia solat asar lepas tu balik antar matun......malam tu..kami ade plan lain......juz kami dua je tau...

sekembalinya saya kerumah sewa along di kutan tu,,saya kenal2 dengan sorang akak ni..kak gie namanya..baik sangat....ingat nak ajak dia join kami malam tu...tapi dia kna mengajar la plak...so,sy ngan along jelah....destinasi kami malam tu..pening jugak pada mulanya..nak kemana????.....last2 sy wt decision kita ke satay malaysia nak?..terasa cam nak makan satay je...kat wkf bharu pun ader sebenarnye stakat nak makan satay tu...biarlah..ape2 pun saya nak pegi jalan2 jugak malam tu...dah lama tak borak2 nga along...tak ke tak der kerja org panggil dari p.p ke p.c...maunye tak jauh...adeh...semnagat nak makan satay punye pasalla nih....huhuhu...credit tu along blanje i makan malam tu tau........windu sangat2 saat ni...pas ni mesti dah susah atau mungkin kita nak keluar bersama lagi hanya mimpi jelah....yelah u kan bakal dah jadi milik org...tinggallah daku msih menggapai impian dan cita-cita......ape yang penting along bahagia.......amin...






along makan.............~bez ke?~

continue>>>after makan2 satay....sy pun pegi round airport......hajat di hati nak turun gak..tapi ble tgk jam..aish..lewat dah weiii...balik2...huhuhu...balik umah sewa along lepas solat isya' pengsan terus....x ingat pe dah......bangun2 pagi sok plak....esok ade plan lagi...mane??...mane lagi kalau bukan ke destinasi biasa saya kalau setiap hari jumaat..paling lucunye...niat nak pegi dengar kuliah....dah lah lewat sampai...parking plak tak der...bygkan 5,6 kali saya pusing kb tu,nak cr parking x der pon..last2 kuliah kemana...sy,along n matun pun kemana...ble dah dapat parking,tgk2 jam dah pkl 11 pg...kuliah dah habis....terus kami cr kedai makan,pegi beli buku kat jaafar rawas...pas tu teman along n matun beli barang..baliklah.......huhuhu.....saya hantar diorang balik...kali ni...sy dah tak nak dah balik naik jambatan pp...saya balik jalan pasir mas...walaupun jauh...tak pelah,asalkan x jem...sesampai je di rumah........letih tak terkata....ape lagi sy pun tunaikanlah hobi kesukaan saya tu,..~tidow~...

itulah sedikit sebanyak crita saya ke p.p....hurm...bolehlah hilangkan rindu kat kwan2.......dalam cuti ni..selain memenuhi undangan majlis walimah sahabat2...sy ada plan baek punye....ape plan tu?>>>tunggu~~~~....


xtvt selit menyelit......memerlukan kepakaran dan KESABARAN........





tun renung gapo tu?...




Tiada ulasan:

Catat Ulasan