Selasa, 25 Mei 2010

UcApAn.......>>Tangguh di tangguh

Terlalu banyak ucapan-ucapan yang ingin sy sampaikan......ucapan Hari Ibu,Ucapan Hari Bapa,Ucapan Hari Guru dan Ucapan untuk diri sendiri yg telah tamat exam semester 7(ada jgk cam tu ek~),ape pun saya nak ucapkan ucapan-ucapan tersebut satu persatu....first nak ucap:

SELAMAT HARI UMI DAN HARI ABAH.....

Ucapan hari umi dan hari abah ini,sy tujukan khas buat kedua umi dan abah saya,Buat abah tersayang dan Buat umi yangku sayangi.....Maafkan diri anakmu ini,yang baaaaaaaaaanyakkkk sangat buat salah dan silap....doa kalian amat2 kuharapkan...dan Terima kasih sangat2 sebab bersabar diatas kerenah anakmu ini.huhuhu...

"Rabbigh firli waliwa lidayya,warhamhuma kama rabbayani soghira"....

YA ALLAH,aku mohon ampunanMU...Kau ampunkanlah dosa kedua ibu bapaku.....Kau berikanlah mereka kebahagiaan di dunia dan akhirat,Ya Allah,kau panjangkanlah umur mereka supaya mereka dapat melihat kejayaan anak2 mereka...Ya ALLAH,kau jadikanlah aku seorang anak yang "qurratun a'yun" buat kedua ibu bapaku....Ya Allah,aku pohon redhaMu,dan ku pohon jua redha umi dan abahku,dalam setiap perjuanganku........amin........




~sayang umi n abah....

Ucapan seterusnya ialah UCAPAN HARI GURU.....

firstly,tentu2nya saya ingin mengucapkan selamat hari guru kepada umi dan abah saya yang banyak mendidik,mengasuh saya hingga dewasa kini......dan kepada bekas guru-guru saya di pasti habibah ..yang mengajar saya tulis baca....kepada bekas guru-guru saya di sekolah kebangsaan Kubang kerian 1,yang banyak bersusah payah mengajar saya dengan ilmu-ilmu yang mereka ada....akhirnya,saya pun akan jadi bakal guru jgk.......segala kenangan di SKKK1,tidak pernah saya lupai...samada pahit atau manis.....buat bekas guru-guru,ustaz dan ustazah saya di MMPPP...jasa kalian tetap ku kenang sampai bile2....rindu sangat2 kenangan masa dok maahad dulu...dulu masa kat skolah,x pernah pun nak hargai,tp ble dah kuar je pintu pagar skolah..mulalah menyesal itu ini...ape2 pun dengan didikan para pendidik di sekolah sana tetaplah saya jadi insan yang berguna..amin.....


opps..ader lagi...buat pensyarah2 saya di IPG KKB...Sekalung jutaan terima kasih,kerana banyak mendidik diri ini dan sahabat2 untuk jadi insan yang berguna...segala nasihat akan dikenang hingga ke akhir hayat...dan kesabaran kalian semua melayani kerenah kami di usia kami 17/18/19/20 tahun hingga ke usia 22/23/24/25 ni dah tentu2nye terlalu byk kerenah kami yang kadang kala menguji sabar...sekarang kami dah sedikit "cerdik" kot,dek masa,ajaran dan didikan kalian yang membentuk personaliti kami...Insya Allah,kami akan berusaha untuk jadi guru yang baik untuk anak2 didik kami pula....

buat bakal2 guru jua...SELAMAT HARI GURU....hargailah setiap detik dan saat di alam menuntut ilmu....:p


perhatikan betul2 muka tension lepas jwb paper AR...namun ble depan kamera "senyum" tetap ada...


Akhirnya...ucapan selamat untuk diri sdiri yg telah tamat jwb exam baru2 ni..paper BDK dan paper AR....
susahnye ase idup ni,ble study last minute...masuk exam trus blurr...fakta2 bercelaru dan bercampur aduk....saya?...mcm biasalah istilah goreng menggoreng memang dah jadi salah satu kegiatan saya masa exam..memang sesuai sangat2 lah dengan saya yang malas study nih....>>>padan muka>>>bagitau kat diri sdiri...huhuhu...

Refleksi>>>masa jawab paper BdK tu..."goreng" memang dah wajib bagi sy...huh~...tak tahu nak kata..apelah kan jadi dengan paper saya tu...arap2 saya dapat ape yang saya target....paper AR...yang ni memang menarik nak story ni...>>>>tgk sukatan AR pun maunye bleh pengsan....banyak sangatt...adey~..sampaikan tak tahu yang mana satu sy perlu baca,sentuh,lihat dan rasa dulu..uhhuk~~...sy ni kalau la terasa tertekan sikit mulalah...mengantuk....so sleepy...aljawabnya..kna cr ubatnye dululah~tidow~...
masa jawab exam plak...ms arahan diberikan untuk tgk kertas exam tu...sy tiba2 jadi terkezut.......aik?...jawi ker?....hurm....makin gawat deh...mind set sy ingat rumi....tapi itu tak jadi mslh..memang dah core business saya tulis jawi...nama lagi u******h...so,ape lagi...sy pon terus membelek soalan esei dulu...erk?~...tergaru2 dan terkial2..ape lagi kalau dah situasi sy macam tu....sdiri mau tekalah ek....~kelegaan setelah selesai exam~...memang ye...tp sy msh tak puas hati dengan ape yg saya jwb...dah nak wat cama mane...dan....lapar le plak..ape lagi kami pun pergi serbu makan dulu untuk isi perut yang mula bernyanyi2 ni....pas tu siap2 celebrate bufday lagi...bukan celebrate untuk x leh jwb exam ye....tapi celebrate parti amni....huhuhu.....

p/s:moral of the story bg "ucapan utk diri sdiri yg dah tamat exam sem 7".......jangan bertangguh ble nak study,jangan tidow ble terasa tension(crlah inisiatif lain selain tidow).....

masih berbaki satu sem lagi(sem 8)....sem last...di harap>>>"khatimah" 2010 menjadi "awla" dalam fasa kehidupan yang "jadidah"....harap2 sangat namun...saya sentiasa ingat ayat Al-quran ni...yang sedikit sebanyak meniup motivasi dalam diri...."wamakaru wamakarallah wallahu khairul makirin"....kita merancang,Allah pun merancang namun Allah adalah sebaik2 perancang.....

nak selit sikit>>buat sahabat2 baik saya k.zira n je...selamat melangkah ke alam yang baru dan SELAMAT PENGANTIN BARU....doakan diri ini juga ya..semoga dapat mengikut jejak langkah kalian suatu hari nanti...ble?....Wallahu a'lam....

Berapa banyak selamat dah saya ucapkan ni...ape pun semoga selamat2 lah semuanya ye..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan