Selasa, 22 Jun 2010

3 mInGgU BeRcUti........

"detik waktu terus berjalan....
berhias gelap dan terang...."


Bermulanya cuti saya bukanlah 3 minggu tp hampir 4 minggu.....huhuhu.lepas exam ritu,terus on off pi maktab....last sy pegi masa konvo kpli ari tu....tlg adik2 junior jual-menjual kat gerai2....adik2 je yang tungkus lumus...akak2 n abang2nye??.......wawawawa.juz tlg tengok jelah kitaorang...kredit to adik2 junior yang bertungkus lumus dalam menjayakan gerai konvo hari tu........TAHNIAH~~~...

bile bermula cuti,xtvt biasa yang dilakukan ialah menghadiri jemputan walimatul urus sahabat2 saya....hurm....jika dibilang,dihitung,dikira kawan2 saya kat maahad hampir separuh dah berkeluarga..barakalllahulakum buat korang2 semua....hampir 2 minggu jgklah saya sibuk<<<<>>>>heheheh....pehe2lah...orang kawen,sy yang cbok.....mcm pelikkan...stat cuti hingga akhir cuti skolah 2 minggu asyik makan gulai je sy,pegi jalan2 nk release tension,kredit to kak ct yang banyak menghilangkan stress saya..hahaha,bile teringat gelagat dia,,aduyaii gelak tak berenti saya,ayat yang biasa digunakan>>>x agokImbang Penuh2 la>>>adeh,baru2 ni sempat gak le saya plan pegi jeram mengaji ngan dia,wuhuu...kawan2 saya semuanya bz,best2 sangat, bleh knl rapat ngan dia dan kak zai...alahai...sebelum ni knl juz sbg kawan along je,entah mcm mane bleh jadi rapat semacam je,well sy kan suka mulakan persahabatan dengan (senyum semanis mungkin)...wakakaka...minggu ke tiga baru boleh nak rehatkan diri ckit.....sampaikan buku2 yang saya nak baca masa cuti hari tu,x dapat dihabiskan....target bukan main lagi..novel sy?...aduh~tinggal kenangan jelah dulu,buku tu elok tersimpan dihujung katil..tu belum dikira buku yang saya pinjam dari along saya lagi.huhuhu,kiri kanan tempat tidow saya dikelilingi dengan buku2,namun...tergendala semuanya utk dibaca.....uhhuk2...nampaknye saya kna simpanlah dulu niat saya nak menghabiskan buku2 tu,dan memberi fokus saya pada AR ni......tadi pun masa saya ke pesta buku islam di balai islam,adelah jugak berkira-kira saya nak beli 1 atau 2 biji buku....tp bila terkenangkan buku2 kat rumah tu yang x habis nak dibaca dicampur pulak dengan AR saya yang tertangguh....adoyaiiiiiii...terus saya batalkan niat saya tu...x pelah nanti2 saya bleh beli plak...memang dah jadi satu "kegilaan" saya ketempat pesta2 buku dan membeli buku2 ni......tp tadi saya terpaksa menahan keinginan saya untuk memiliki beberapa buah buku dek kerana bila terkenangkan AR...terus "down"semangat saya.......~kuat jugak penangan si AR ni ek~.....mane taknya hari2 mesti terkenangkannya namun x der semangat lagi nak stat...wawawawa.....dah nak bukak maktab pun x der semangat nak menjenguk AR....~esok saya dah bertekad nak ke library~...nak tukar environment sikit,nak bagi semangat.......arap2 tekad saya tu dapat diteruskan,jangan terhenti setakat malam ni je~.......

gambar sahabat2 sy yg kawen cuti ni dan gambar xtvt release tension....huhuhu.........






k.he kawen(senior sy kat mmpp)




kawan sy skolah rendah dan afzan~~~...tahniah beb~






kawan kat mmppp~barakallahulakum


Congratulation to all my frens...korang dah sempurna separuh agama yg separuh lagi tu amal dan ibadahnya pula....usah dirisau dan dibimbangi diri ini,insya Allah akan menyusul,mgkin terlewat sedikit dari kalian..izinkan diri ini mencari "sesuatu" untuk mempersiapkan diri sebaik mungkin sebelum melangkah ke alam yang baru,persediaan itu penting,bukan main terjah je>>>teringat kata2 seorang shbt sy....terasa bahagia dan gembira melihat kalian dan pasangan tersenyum simpul diatas pelamin,raja sehari katakan...hehehe ...tak kurang hebatnya yang bertanya"cik na kito blo lagi?"......hurm...sejenak sy berfikir>>>bila ek?....sukar nak jawab soalan tu, kerana HANYA ALLAH YG TAHU,setiap diari hidup kita ini ini, adalah dibawah aturan ilahi ,masanya akan tiba jua...begitu juga bila IZRAIL datang menjemput,kita tidak tahu bila masanya,bukan?...ada jgk kawan2 sy yg bergurau "mc na..k.zira lepas doh,afzan pon sudoh doh...mu bilo plop?"........sy sekadar tersenyum dan hanya menjawab"insya Allah,akan menyusul"....masanya akan tiba....ape yang penting sekarang, hanya tinggal beberapa bulan lagi untuk sy menyudahkan pengajian saya....first things first>>bak kata fatimah syarha.....dahulukan yang penting,sebelum fikirkan yg lebih penting....soal kawen bukan perkara yang boleh dianggap remeh temeh.....nak bina bait muslim yang sakinah,mawaddah dan rahmah,perlukan seorang pemimpin dan pembantu yg hebat....tidak sy katakan sy mahu calon yang "terbaik" sedangkan diri sy tidak setanding apa yang sy impikan.......nak yg soleh,perlu sy mensolehahkan diri sebaik mungkin........(",)...




selepas menghadiri majlis kawen sahabat sy,kami pegi menghirup udara segar dipantai seri 7....



bila ukhuwwah itu,dijalinkan keranaNYA...
bertemu pasti tak jemu dan berpisah pasti tak gelisah...

"sang bayu lembut bertiup, deru ombak yg menyusur pantai...sayu hati bila terkenangkan memori indah kita bersama..dengarkanlah lagu kutujukan tanda ingatan tulusku untukmu,tanda ingatan disanubari,bersemi buat selamanya,segala yang manis pasti ada pahitnya,begitulah jua hidup bersama,segala yg indah jadikan hiasan,segal...a yg buruk jadikan sempadan"~erti persahabatan~...



Tiada ulasan:

Catat Ulasan