Khamis, 9 September 2010

SeLaMat HaRi rAYa........(^_^)



salam dihulur....
maaf dipinta....



Menghampiri detik2 akhir ramadhan,terasa sayu je...teringat nak update blog hari2..tapi disebabkan mase tak mengizinkan...malam ni je ada masa terluang sedikit....bila menjelma malam 28 ramadhan,juzuk 30 dibaca oleh imam ketika solat terawikh,huk huk huk,terasa sedih menyelubungi diri...teringat dosa-dosa selama ini terutamanya ketika bulan puasa ni,terasa amal ibadah berkurangan...sepatutnya pada bulan puasa inilah nak "cuci hati" dan mempertingkatkan amalan....:(

Esok dah nak rayakan?...cepat tol masa berlalu.......terasa baru kelmarin berterawikh..tahun depan entah sempat entah tidak bertemu dengan ramadhan...ibadah puasa selama sebulan ni macam mane?...hurm...sendiri mau jawab...sebab diri sendiri yang lakukan ibadah puasa tu....
alhamdulillah....salam di hulur maaf dipinta....kelegaan di hati bila ampun dan maaf sy pohonkan pada sahabat-sahabat...merendahkan ego demi sebuah kemaafan rasanya tak rugi apa-apa...entahlah...kita sentiasa bersikap "boleh je"...bile kita tak hadapi situasi yang memayahkan...tapi bila kita berada di tempat kejadian dan kita adalah salah seorang wataknya....sukar...benar2 sukar...namun sentiasalah kita ingat bahawa bermusuhan tidak membawa apa-apa makna...biarlah kita jadikan diri kita ini seorang yang pemberi yang ikhlas..sama juga dgn kemaafan..biarlah kita merendahkan ego dan diri kita demi sebuah persahabatan..barulah hati kita lega..walaupun situasi yang dihadapi sekarang tak sama dengan yang dulu-dulu...mungkin bermula dari sikap diri ini juga.....tanpa disedari melukakan hati sesiapa sahaja...:(

Di kesempatan ini juga,10 jari sy susun untuk mohon maaf,seandainya pembaca blog ini ,jika ada yang terasa dengan kata-kata/penulisan sy yg tah ape2 ni...(mcm la ramai sangat yg bc blog ni)...ahaks..ape2 pun sy hanyalah manusia biasa yang sering lakukan kekhilafan yang tak sy sedari......iyap,sy mengakui sy ni jenis kurang serius ckit...alahai...ckit je tau,yg tak seriusnye....adelah jugak kadang2 tu orang tak suka ngan sikap sy ni....biasalah hidup ni kena terima hakikat ada yang suka kita,ada yang tak suka kita.......jangan diingat semua orang suka sikap kita......:)

~hidup mesti ceria sokmo~...tema hidup...huhuhu......barulah kehidupan kita happening je...salah satunya adalah petua awet muda..jadi amal2 kanlah selalu ye...(^_^)

macam biasa..sebut je hari raya..mesti ada kaitan ngan cuti sekolah..dan mesti juga ada kaitan ngan majlis kawin.......alahaiiiii...dah ramai rupanya sahabat2 saya dah mendirikan masjid....ramai juga yang tak sabar menunggu majlis kawen saya.....hahaha...setakat ni macam kurang berjaya je lagi kalau sy nak kawen....belum tiba masanya lagi,duhai sahabat2 semua....ada kalanya emosi sedikit terganggu bile ditanya2 oleh orang sekeliling dan ada juga yang ingin membantu sy mencari "jodoh"...huhuhu....terima kasih sebab tolong ambil berat tentang diri ini...doakan senjata orang mukmin....cume jodoh, pertemuan,ajal,maut..ALLAH yg tentukan...kita hanya mampu merancang dan berusaha...yg penting,biarlah hati kita ni sentiasa dekat dengan Allah...Setiap ujian yg diberikan memberi ruang dan peluang kepada kita untuk mendekati-NYA...:)

Sesiapa yang nak kawen raya ni ,sy nak ucapkan barakallahulakum untuk korang semua...especially my along...lepas kawen terus ke sabah ya kamu....meninggalkan diriku keseorangan...mesti sedih bangat....uhhuk3....setiap pertemuan ada perpisahan...Insya Allah ukhuwwah kita takkan terputus...amin...

P/s:~Kajian belum lg di edit~...mencari masa yg sesuai untuk mengadap AR..nampaknya kembali bertapa lah saya lepas ni..bukak2 skolah 19.9 ni terus je hantar esaimen dan AR yg telah diedit..stakat ni esaimen jelah beres....ar?!...alahaiiiiiiii...bikin sy kembali "on n off" lah pulak lepas ni......ha........satu lagi...slip tuk amik "bhs asing" tu dah sampai tadi...memang terbaik la...sebab satu pun x study lagi....bimbangnye hati ini!!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan