Rabu, 27 Oktober 2010

~ExAm sEm 8~



pantun pembuka bicara...

Saya suka no.8,
berebut pula dengan pak wahab,
owh EDU 3108,
APELAH nanti nak ku jawab...

Indah sungguh diterangi bulan,
Indah tak terperi hingga terjungkit kening,
aduyaiiiiii,edu 3109...
tgk silibus dah mula pening...

pat pat siku lipat,
siku dilipat tersengat lipan,
eh3,,pim 3114,
rupanya penutup exam sem 8..

niat dihati memang nak study,
tetapi terlena di awal waktu,
chaiyookk adrina,anda kene steady,
hadam lah ilmu tu satu-satu..

Indah sungguh si bunga melati,
cantik terpamer di atas tangan,
akan ku ukir di dalam hati,
memori indah bersama kenangan....

berjalan-jalan dengan Ramu,
sambil makan sebiji coklat,
di hati ku ini ada kamu,
akan ku pegang ianya erat-erat

tangan berjabat memohon ampun,
rindu terhenti buat seketika,
jika ade tersilap sekalipun,
harap diampun di suatu ketika..

makan kfc bersama family,
tp kini dah ada rfc,
kitakan satu unity,
x percaya?..wait n see...

Dari pena menari....Tercetus wadah idea...Dalam mencari mimpi...akan tercetus realiti


huhuhu....dah abis dah sesi berpantun...entah betul,entah tidak pantun sy tu...macam mengarut je...ahaks...

tahun 2010,tinggal beberapa bulan lagi nak melabuhkan tirai...bima'na ha..2011 bakal menjelma dan sy juga bakal melangkah ke fasa 2????...cepatnye masa berlalu...ape2 pun sy perlu menyusuri langkah saya dengan menghadapi exam terlebih dahulu...terasa sayu tatkala lecturer mengatakan "bagi sem 8,anda adalah semester akhir yang akan mengambil peperiksaan di IPG"...wuhuhu...sedes seyh....w/pun exam adalah sesuatu yg tak disukai...hehehehe...iyap,dah last dah...tp INGATLAH!!,DUHAI DIRI..perjuangan belum bermula...berada di medan pun belum...hurm...inilah hakikat yang perlu ditelan...5 tahun setengah berjuang di IPG...dan kini bakal berakhir dengan hanya 3 kertas exam sahaja...

buat sahabat2 saya...selamat kembali ke kampung masing2..jika dipanjangkan umur kita jumpa nati konvo yer...yang penting kita sudahkan dulu exam akhir kita....(^_^)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan