Sabtu, 10 September 2011

~SaLaM lEbArAn~

~Berlalu la sudah ramadhan sebulan berpuasa...~

~Kita sering mengeluh,kita sering mendesah dan membentak,tapi tahu tak kita.Allah tidak suka hambaNYA berputus asa...


Rasanya belum terlambat lagi sy nak mengucapkan salam lebaran...dek kerana kesibukkan di waktu cuti seminggu yang lalu...blog hanya mampu ditatap...cuti seminggu rasa macam sekelip mata je berlalu...waaaa...sekejap je kan...tup tup tup...sedar2 dah kat sarawak balik dah(w/pun kejadian hampir terlepas flight masih terbayang di mata)....dah mula mengajar 2,3 hari..kemudian cuti hujung minggu...time cuti ni la sangat..sangat dan sangat kurang rajin nak buat ape2....nak je duk dirumah melayan perasaan...tp seakan kosong je...buat kerje mesti ada yang tak kena....tido pun tak kena,tengok tv pun tak kena,nak buat kerje2 lain pun tak der mood....amatlah tidak suka keadaan begini..~alahaiii...sebenarnya,hati masih di kampung dan berada dalam mood raya...~..sabar jelahhhhhh....

Bila hati tak tenang,macam-macam yang kita fikirkan...padahal masa yang terluang boleh aje di isi dengan perkara yang berfaedah...buku yang diterbang dari kelantan darul naim tersusun indah di rak di tepi tempat peraduan,huhuhu....tapi tak der mood lagi nak membaca,sekadar membelek2 sahaja...edisi mencari hati~~...huhuhu...

Kisah hampir terlepas flight...

bile teringat balik kisah sy mengejar "kapal terbang"....sy rasa sy lah insan yang paling bertuah yang amat kerana semua orang tengah tunggu sy...huhuh....walaupun pada masa tu..tuhan saja yang tahu....~acu tra teh brape kadar denyutan nadi dan jantung maso tu...duk braso lebih pada ore normal bokalih~...yuhuu...

tempat kejadian:lcct
jam:6 petang(waktu boarding)...dah masuk awal2 dah
perkara:masuk awal p solat dulu...berkira-kira jam 6.30 nak keluar dr surau...seb baik tergerak hati nak keluar awal 5 minit....
lepas tu::::....keluar je pintu surau tetiba...panggilan terakhir a.k.a last call kepada penumpang flight Ak 5218,Cik Nor Adrina Elani Bt Hashim............alamakkk....itu nama saya...ayat terakhir,sy dah tak amik pusing dah....yang penting..sy taw.sy org last....hhuhu....

makanya....

"tungguuu"...bergema suara sambil melambai2 tangan kat org air asia yg jaga gate tu~...dia pun terus call kwn2 dia kot...ape yang sy dengar"tak jadi band.passanger dah ade ni"..adeh....alhamdulillah...kemudian,sesi kalut mencari tiket dalam beg..habis terketar2 tangan...tak yah nak cakaplah..pastu org air asia tu plak,bleh cakap cenggini kat sy..."cepat2...nati gaji sy kena potong cik"...alahaii...gaji dia jgk yang dia ingat...yang sy ni..kalau terlepas flight ni...tak ke banyak kerje pulak yang perlu dibuat....huhuhu....naya2...

kemudian sesi larian dan pecutan......bermula...faham2 jela LCCT....berlari pun tak sampai2...huhu..last2 sy jalan kaki,buat slumber je la..penat kot..dah lah lama tak berjogging..inikan pula nak suh sy truskan larian tanpa warming up dulu...hoho...sesampai je atas flight tu...semua org pandang sy....sebab sy adalah last passanger...kwang2..berjaya tak sy mengejar flight hari itu....sangat berjayakan???kan??kan??...~diharap ia tidak akan berulang utk kali yang kedua....~penat owh penat...cari seat 14c...terus kroohhh....penat punyer pasal...sampai2 dah kat airport kuching....owh adrina....~~~selamat kembali ke SARAWAK~....sy nak balikkkkkk....waaaaaaaa....






~berat mata memandang...berat lagi bahu yang memikul~...SABAR...

Misi bln 9..diteruskan...harap2 segala urusan dipermudahkan...sy insan yang kerdil ini hanya mampu berusaha...selebihnya serahkan kepada rabbul izzati...berjaya atau tak...DIA lebih mengetahuinya....~~~

Ehem...salam lebaran untuk semua....minta ampun,minta maaf,minta duit ry(opps...kikiki)...
sekali lagi....minta ampun,minta maaf..jika terkasar bahasa....Bahasa di blog yang kurang menyenangkan...ampun..ampun...ampun..patik hanya hamba biasa..semoga lebaran tahun ini membawa 1001 kebahagian..Insya Allah..

wink~~//layanzzzzzzzzzzzz.....zassss







Tiada ulasan:

Catat Ulasan