Selasa, 7 Februari 2012

7/2/2011-7/2/2012



saya seorang perempuan...sebelum bertolak ke Kuching..

"Terasa panjang benar perjalananku kali ini..setiap detik berlaku perkara baru yang tak pernah di sangka, tidak terlintas di fikiran akan menempuh, apatahlagi menduga perkara yang sudah lama ku tinggalkan menjelma semula..rupa-rupanya kini sudah hampir benar aku digarisan penamat, hanya memerlukan sedikit lagi kesabaran dan ketabahan..hanya mahukan sedikit lagi masa untuk memulakan penghidupan yang lebih menenangkan.."



Buku pertama di sarawak..............

بسم الله الرحمن الحيم

Tinta menari alunan pena...

7/2/2011

Pertama kali menjejakkan kaki di sarawak,pada tarikh ini lah...masih dalam kebingungan,kerisauan dan dengan lafaz "بسم االه توكلت على الله,لاحولاولا قوة الا با لله"
saya memulakan langkah dan berjalan di bumi sarawak ini...pada 7/2/2011 jugalah saya menandatangani kehadiran a.k.a lapor diri di sekolah pertama yang mana tempat saya berkhidmat kini....macam x percaya pula...cepat benar masa berlalu walaupun hendak menghadapi setahun ini amat amat amat SUSAH....TERKADANG menitis air mata,terkadang tersenyum gembira,terkadang terlalu risau,bimbang dan pelbagai lagi perasaan....ini lah adat dunia,adat kehidupan yang perlu ditempuhi...sehari berlalu...kemudian pagi,petang dan seterusnya malam...tidur...esoknya bangun kembali...menjalankan rutin harian dalam kehidupan sehari-hari....bilangan hari yang tak pernah putus..ahad,isnin,selasa,rabu,khamis,jumaat,sabtu kemudian ahad kembali...begitulah ia berlalu...bulan berganti bulan...februari,mac,april dan seterusnya...akhirnya tahun juga tetap berganti tahun...2010,2011 dan menjelma jua 2012....Alhamdulillah syukur ya Allah,kerana masih diberi kesempatan berkelana di bumi ini...walaupun jauh dengan keluarga..mungkin ada hikmah...selama setahun berada di sini...berbagai perkara yang ditempuhi..mengajar erti maknanya SABAR...alam sekeliling banyak mengajar ERTI HIDUP pada saya...baru setahun saya bekerja...masih menunggu 34 tahun lagi untuk menamatkannya...hidup atau mati,waalahua'lam........



buku kedua dan ketiga.......daripada kekasih hati.......di pos dr JOHOR.......^__~
~salah satu strategi nak memikat ke ape ni???~..hurmmmmm...
7/2/2012

Genap setahun saya sebagai seorang guru,Alhamdulillah kehidupan kembali normal,walaupun episod "rindu" tidak akan temui noktahnya jika perpisahan menjadi jalan ceritanya...waaa,nak balik!!!!....hari ini juga my baby dah 23 weeks.wahh!!...sangat tak percaya bulan 6 nati dah nak bergelar ummi(sempat ke bln 6)..huhuhu...alhamdulillah,anugerah yang tak ternilai yang Allah bagi pada saya dan suami...setakat ni pegi check up,x der masalah lagi...kg pun naik..tp x derlah naik tinggi macam duk kat kampung haritu,naik 1 kg dalam 2 minggu...kus semangat.!!..skang kg naik dalam keadaan normal...x derlah bersusah payah 2 hari minggu saya ke klinik..itu pun,masa nak pegi check up tadi,memang tak makan...huhuhu,x berani nak makan,tp pagi tu makan dengan sepuas hati,kemudian minum air je...:)....balik check up...trus pegi serang mc'D...abiskan double cheese burger...tu dio....huhuhuh....


.

Sesi menghuru-harakan bilik...ni lah kerja seorang "guru"..
p/s:org lain pun guru jgk kot....



bye2...sayonara...nandre.....good bye....ila liqa'......
~BERTEMU DI LAIN HARI DAN KETIKA~...ape yang penting....
senyum sokmo....wink2

Tiada ulasan:

Catat Ulasan