Selasa, 10 April 2012

KeHiDuPaN.............

"Hidup ini adalah warna-warni yang terlakar pada kanvas, walaupun tidak cantik ia tetap mempunyai sejuta maksud."
KATA PUJANGGA........

مَنْ عَرَفَ بُعْدَ السَّفَرِ اِسْتَعَدَّ
Barangsiapa yang tahu jauhnya perjalanan,bersiap-siaplah dia
Pepatah Arab

The road to success is not straight
There is a curve called failure
A loop called confussion
Speed bumbs called bad friends
Red light called enemy
Caution light called family
You will have flat tyre called jobs
If you have a spare wheel called determination
An engine called perseverance
Insurance called faith
A driver called Allah
You will make it to a place called SUCCESS!


Isnin, 9 April 2012

بسم الله الرحمن الرحيم

Diam itu x bermakna blog wardatul humaira' terkubur sunyi...oh..tidak..tidak...tidak...dah lama sangat tak update blog kan..(hinggakan segala setting dalam blog ni dah berubah rupa,lain sungguh rasenye masa nak update blog)...aduhaiiiiii...kalau nak bagi alasan...100 alasan pun saya dapat listkan...,biasalah manusia yang beralasan biasanya manusia yang tak mahu mengakui kesalahan..huuu...sayakah itu?..munkin...hurmm...


cerah...gelap...siang..malam...cepatkan masa berlalu...tetiba dah  hampir 8 bulan baby saya dalam tummy mummy ni........huhuhu...aktifnya,x yah nak cakaplah....,alhamdulillah setakat ni check up kat klinik x der masalah ape2...dan harap2 tahap kesihatan sy dan baby dalam keadaan baik...

saya mahu pulang....

ayat yang best utk ditulis....check kalendar ckit,ehehehe..x lama dah nak balik..:))

PERINGATAN:
 sebelum balik

* Selesaikan tugasan di sekolah dulu sebelum diserahkan pada orang lain
* isi borang apa yang patut sebelum kembali ke NEGERI KELANTAN
* Tenangkan fikiran...:))

~jumpa di lain ketika....~
moga2 semangat utk menulis x kan pudar dan suram...

bila tgk tarikh last update,,,8/2/2012..hoh!!tu dio....lame bebenor cik na x update blog ni....maaf,sori dan afwan jiddan..~
 
sekadar cerita HATI.....
ari tu kan encik suami datang la sarawak ni nak bercuti2 bersama si isterinya...dudukla seminggu di sini...alih2 lepas je seminggu pulang ke johor,masuk sekolah..x sampai seminggu pun diserang demam denggi...alahaiii,kesian sungguh...hati si isteri bagai urmph...x tau nak kata...bimbang,sedih dan bercampur baur..dah lah jauhkan nak pegi menjenguk encik suami...setakat telefon jelah yang mampu...dan alhamdulillah,nasib baik maa n adiknya ada utk temankan encik suami(kesiankan kat maa,mau aje diri ini terbang kesana,apekan daya.)...doa pulak x putus2 agar tuhan cepat sembuhkan encik suami...sekarang ni Alhamdulillah dia dah semakin baik...syukur Ya Allah...ujian hati,ujian sakit..itu semua ujian tuhan...

sempat lagi angkat ibu jari yer!!...sihat dah tuuu...:))

opps..buat suami tersayang...sori ek,tercuri terambil gambar ni dalam fb...senyum itu sedekah...semoga sentiasa sihat...^__^...rindu kamoolah...